28 Ocak 2010

Paranormal Değilse Paranız İade

Tanıtım: Genç bir çift evlerinde garip bir gücün varlığından şüphelenmeye başlıyor ve evlerini kamera sistemiyle donatıyor. İşte paranormal activity bu kameralara yansıyan görüntülerden oluşuyor sadece.
Herkesin gözüne kulağına bir şekilde çarpan bir film vardı geçen ay vizyonda: "Paranormal Activity" (Normal Ötesi Aktivite) Başka bir film izlediğim seanslardan birinde fragmanını görüp çok etkilenmiş, gitmeyi kafama koymuştum. Yanımda iki arkadaşımın olduğu bir gün, onlar yeni vizyona girmiş bir Türk komedi filmine gitmekte ısrar etmelerine rağmen bu filme kefil olup "Memnun kalmazsanız paranız iade!" diyerek bu filmi seçsinler diye maddi manevi baskıda bulundum. Filmin afişindeki +18 ibaresi ve ne kadar korkunç olduğuna dair eleştirmen alıntılarına da güvenmiştim.            Biletleri aldık ve filme girdik. İlk yarıda bir şeyler olmakla beraber +18'lik bir öğeye rastlamadık.

27 Ocak 2010

İstanbul 2010 Cami Başkenti

Malum, bu sene sıra İstanbul'a geldi. Avrupa'nın Kültür Başkenti oldu. (he oldu da ne oldu onu bilemiyoruz henüz) Olayın nihai amacının turist çekmek olduğu görüşündeyim. Özene bezene çekilmiş reklam filmleri de göze hayli hitap ediyor... Bol bol kuşbakışı İstanbul görüyoruz. Ancak başlıktan da anlaşıldığı üzere İstanbul'u kültür başkenti yapan bir tek şey var, camiler!

18 Ocak 2010

Medyada 2009

2009’a şöyle bir baktım, medyada ne olmuş ne bitmiş diye. 2009’un ikinci yarısını medyanın her türlüsünden uzak geçirdiğim (Bknz. Askerlik) için istatistiksel verilere* ihtiyacım vardı. Aradım buldum.
2009’da
En çok konuşulan konu:

Ekonomik kriz
En çok bahsi geçen siyasi:
Recep Tayip Erdoğan
En çok bahsi geçen siyasi parti:
AKP
Bu liste şaşırtıcı değil evet. Herkes krizi konuştu, krizin teğet geçeceğini söyleyen Erdoğan’ı ve de partisini...