2 Şubat 2010

Dizilerin Doğurgan Dişisi: Nurgül Yeşilçay

Bazı roller insanın üstüne yapışır kalır. Nurgül Yeşilçay'ın durumu biraz farklı. Çünkü onun üstüne rol değil, sahneler yapışıyor. Bütün dizileri takip etmem olanaksız. Ama benim yakaladığım ikinci vaka bu.
2002-2003 dizi sezonunda ATV’de yayınlanan Asmalı Konak'ta Yeşilçay'ın canlandırdığı karakter hamile kalmıştı. Önce "Bu çocuğu asla doğurmayacağım!" diye tutturup sonrasında kucağına almıştı bebeği. Bu dizinin ardından Cem Özer'le evlenip gerçek bir doğum yaptı. En doğal hakkıydı ona lafım yok. Oynadığı diğer dizileri de takip etmedim ancak bu sezon yine ATV’de yayınlanmakta olan Aşk ve Ceza adlı dizide canlandırdığı karakter yine hamileydi, yine doğurmak istemiyordu ve yine doğurdu!

Doğum sahnelerine hapsoldu kaldı sanırım Nurgül Yeşilçay. Senaristler artık "Şu Nurgül'ün oynadığı karakteri bir doğurtalım." modundalar ya da karakterlerden biri hamile kalmadıkça öykü akmıyor. Türk kadını doğurgandır bunu kabul ediyorum ama entrika dolu ilişkiler yumağı dizilerimizde kadınlar neden ısrarla doğurganlaştırılıyor çözmüş değilim. Bebek yoksa entrika da yok! Her şey modern ama kimsenin korunma yöntemlerini taktığı yok. Patır patır doğuruyor evlisi bekârı dulu...
Nurgül Yeşilçay'ın reyting savaşçısı dizi projelerinde yer aldığı sürece hamile kalmaktan ve doğum sahnelerinden kurtulabileceğini sanmıyorum. Doğum yapan sadece Nurgül Yeşilçay olsa neyse, bu sezon yine kaç dizide kaç kadın hamile veya doğurdu kim bilir? Keşke senaristlerin kalemleri sürekli hamile kadınlar, doğum sahneleri değil de daha farklı, ilginç hikâyeler üretse, Nurgül Yeşilçay doğurup durmasa... Allah analı babalı büyütsün dizi bebeklerimizi!

Hiç yorum yok: