25 Eylül 2010

Oyun Tavsiyesi: Amazing Pyramids


Bir oyun sitesinde tesadüfen dolaşırken, yine tesadüfen bir oyun keşfettim. Öyle üç boyutlu kan gövdeyi götüren cinsten bir şey değil. Faydalı bir şey. Oyunun adı Amazing Pyramids. İngilizce bir kelime oyunu. Gizemli bir Mısır atmosferi yaratılan oyunda atmosfere uygun çok sevimli müzikler kullanılmış. Yaklaşık 35 MB boyutundaki bu oyunu indirip bilgisayarınıza kurduktan sonrası çok basit. Üstelik deneme sürümü değil ve ücretsiz. İngilizcede orta ve ileri seviyeye ulaşmış kişiler için hayli eğlenceli ve öğretici. Bir çeşit Çarkıfelek ya da Passaporala denebilir.

Oyunun iki modu var. Klasik modda bir piramitteki kelimeleri, harflere tıklayarak bulmaya çalışıyorsunuz. Dokuz harfli kelimeden başlayarak üç harfli kelimelere doğru piramidi tamamlıyorsunuz. Tıkladığınız her harf yaşam enerjinizi tüketiyor. Sihirli taşa tıklayarak risk alıp, kelimeyi tahmin ederek yaşam enerjinizi kullanmamış oluyorsunuz. Enerjiniz biterse ölüyor ve ünlü düşünürlerin ölümle ilgili vecizelerini okuyorsunuz.  
Macera modu ise daha zevkli. Tek bir ana piramidi 12’şer piramidlik 4 turda tamamlıyorsunuz. İyi hal ve gidişinize göre istediğiniz harfi açma, bir kelimedeki sesli harfleri açma, kelimede bulunmayan 5 harfi görme hakkı ve ekstra yaşam enerjisi kazanıyorsunuz. Turları geçtikçe kelime karmaşıklığı artıyor. Sistem sözlüğü %40’lık bir kapasiteden %100’e çıkıyor ve iş zorlaşıyor. Başka küçük eğlenceleri de var oyunun. Onu da indirip oynayan meraklılar kendileri görsün.
Oyunu indirmek için yukarıdaki resme ya da buraya tıklayabilirsiniz...

Hiç yorum yok: